Bezoek de bouwplaats op 23 september van 11.00 tot 16.00 uur

1024 683 Windpark Bouwdokken

Open Dag Windpark Bouwdokken
Bekijk de bouw – 23 sept, 11-16 uur

30 augustus 2017

De opbouw van de windturbines is in volle gang. Er zijn al twee turbines compleet opgebouwd en er liggen grote en kleine onderdelen op de voormontageplaats. Een goed moment voor een Open Dag op de bouwplaats van Windpark Bouwdokken. Er is voor jong en oud genoeg te zien en te beleven.
Voormontage van de gondel

Bekijk de onderdelen van een windturbine van dichtbij
Op de bouwplaats zie je een fundatie, een rotorblad van 60 meter lang en andere grote en kleinere onderdelen. Ook de indrukwekkende transportvoertuigen en kranen kunt u van dichtbij bekijken. Neem een kijkje bij de bouw van het transformatorstation en krijg uitleg over de aanleg van de 28 km lange kabelverbinding.

Hijsen van de gondel

Ga het gesprek aan met de mensen achter Windpark Bouwdokken
Medewerkers van initiatiefnemer E-Connection en haar aannemers Joulz, Van Gelder, GMB en Enercon vertellen u graag meer over welke bijzondere werkzaamheden er nodig zijn om Windpark Bouwdokken te realiseren.

Hoe bouw je een fundatie? Hoe verloopt het transport van bijvoorbeeld de torendelen en rotorbladen? Wat wordt er gedaan op de voormontageplaats? Hoe installeer je een windturbine? Tijdens de open dag kunt u op deze en vele andere vragen antwoorden krijgen.

Kom te weten hoe de natuur meer ruimte heeft gekregen
Graag vertelt onze ecoloog meer over hoe de komst van het windpark heeft gezorgd voor meer ruimte voor de natuur en hoe je tijdens de bouw rekening kunt houden met de natuur. Ook kunt u een kijkje nemen bij de vernieuwde getijdenpoelen en het belevingsstrand voor kinderen. Educatie, natuur en windenergie gaan hier heel mooi hand in hand.

Vliegershow Zeeuwse Vliegervrienden

Voor kinderen is er genoeg te zien en te doen
Kinderen zijn van harte welkom. Ze worden uitgedaagd mee te doen aan de windquiz. Voor elke volledig ingevulde quiz ligt er een mooie prijs klaar. Verder zijn er springkussens, een vliegerworkshop en een vliegershow van de Zeeuwse Vliegervrienden.

Parkeren en aanmelden
Graag horen we met hoeveel volwassenen en kinderen u onze Open Dag komt bezoeken via info@windparkbouwdokken.nl. Tijdens de Open Dag ontvangen we u graag op de Faelweg 1A te Vrouwenpolder (Neeltje Jans), naast het terrein van Restaurant Proef Zeeland.

Op 5 min. lopen vindt u voldoende gratis parkeergelegenheid bij het Noordzeestrand.

Voormontage van de gondel

Bekijk de onderdelen van een windturbine van dichtbij
Op de bouwplaats zie je een fundatie, een rotorblad van 60 meter lang en andere grote en kleinere onderdelen. Ook de indrukwekkende transportvoertuigen en kranen kunt u van dichtbij bekijken. Neem een kijkje bij de bouw van het transformatorstation en krijg uitleg over de aanleg van de 28 km lange kabelverbinding.

 

Hijsen van de gondel

Ga het gesprek aan met de mensen achter Windpark Bouwdokken
Medewerkers van initiatiefnemer E-Connection en haar aannemers Joulz, Van Gelder, GMB en Enercon vertellen u graag meer over welke bijzondere werkzaamheden er nodig zijn om Windpark Bouwdokken te realiseren.

Hoe bouw je een fundatie? Hoe verloopt het transport van bijvoorbeeld de torendelen en rotorbladen? Wat wordt er gedaan op de voormontageplaats? Hoe installeer je een windturbine? Tijdens de open dag kunt u op deze en vele andere vragen antwoorden krijgen.

 

 

Kom te weten hoe de natuur meer ruimte heeft gekregen
Graag vertelt onze ecoloog meer over hoe de komst van het windpark heeft gezorgd voor meer ruimte voor de natuur en hoe je tijdens de bouw rekening kunt houden met de natuur. Ook kunt u een kijkje nemen bij de vernieuwde getijdenpoelen en het belevingsstrand voor kinderen. Educatie, natuur en windenergie gaan hier heel mooi hand in hand.

Vliegershow Zeeuwse Vliegervrienden

Voor kinderen is er genoeg te zien en te doen
Kinderen zijn van harte welkom. Ze worden uitgedaagd mee te doen aan de windquiz. Voor elke volledig ingevulde quiz ligt er een mooie prijs klaar. Verder zijn er springkussens, een vliegerworkshop en een vliegershow van de Zeeuwse Vliegervrienden.

 

 

 

Parkeren en aanmelden
Graag horen we met hoeveel volwassenen en kinderen u onze Open Dag komt bezoeken via info@windparkbouwdokken.nl. Tijdens de Open Dag ontvangen we u graag op de Faelweg 3A te Vrouwenpolder (Neeltje Jans), naast het terrein van Restaurant Proef Zeeland.

Op 5 min. lopen vindt u voldoende gratis parkeergelegenheid bij het Noordzeestrand.