Eerste turbine Windpark Bouwdokken produceert stroom

1024 724 Windpark Bouwdokken

Eerste turbine Windpark Bouwdokken produceert stroom!

14 november 2017

Windpark Bouwdokken heeft een belangrijke mijlpaal in de bouw bereikt. Vandaag draait de eerste windturbine, zodat deze kan worden getest. De komende weken start de testfase van de overige 5 compleet opgebouwde turbines.

Nadat GMB de bouw van de fundaties afgerond had en het broedseizoen voorbij was, is Enercon afgelopen zomer gestart met het aanvoeren van turbine-onderdelen via het water en de weg. De eerste complete windturbine was eind augustus een feit. Inmiddels staan er 6 complete windturbines en is gestart met de laatste toren.

Eind dit jaar zullen de eerste 7 windturbines compleet zijn. In het voorjaar van 2018 levert het windpark voldoende duurzame stroom vergelijkbaar met het gemiddelde verbruik van 36.750 huishoudens.