Nieuw in Terra Maris: Laat maar waaien! Van stormvogel tot Windpark Bouwdokken

1024 683 Windpark Bouwdokken

Nieuw in Terra Maris:

Laat maar waaien, van stormvogel tot Windpark Bouwdokken

24 april 2018

Vandaag heeft wethouder Jaap Melse samen met enthousiaste kinderen heel veel wind gemaakt en daarmee de interactieve tentoonstelling ‘Laat maar waaien, van stormvogel tot Windpark Bouwdokken’ officieel geopend.  De tentoonstelling gaat over de Wind en is te zien tot volgend jaar april.

Een spannende expo over windenergie en natuur 

De wind vormt het Zeeuwse landschap, verspreidt zaden, vogels maken gebruik van hem, mensen spelen met hem èn hij levert schone energie. In deze interactieve tentoonstelling ontdekken bezoekers  wat wind eigenlijk is, waarom het waait, hoe de natuur is afgestemd op wind en wat we daarvan hebben geleerd. Hoogvliegers of snelvallers: de vorm van plantenzaden is beslist geen toeval.  Waarom hebben vogels van nature de perfecte uitrusting voor hun vliegkunsten? En wat heeft een uilenveer met een windturbine te maken? Hoeveel windenergie maken de windturbines op Windpark Bouwdokken en hoeveel windkracht kun je zelf maken? Met de wind in je haren (en natuurlijk een selfie daarvan!)  verlaten bezoekers deze frisse tentoonstelling.

Samenwerking Windpark Bouwdokken, gemeente Veere en Terra Maris 

Windpark Bouwdokken en gemeente Veere willen het publiek graag betrekken bij het windpark.  In samenwerking met Terra Maris is deze tentoonstelling ontwikkeld. Daarnaast ontwikkelen Windpark Bouwdokken en gemeente Veere momenteel een lespakket, een duurzame fietsroute van Oostkapelle tot aan de Bouwdokken en een interactieve wandeling op de Bouwdokken. Deze komen in mei beschikbaar en hierbij staat steeds de relatie tussen windenergie en natuur centraal.

Henk den Boon (directeur E-Connection): “Als E-Connection hechten we grote waarde aan het betrekken van onze omgeving bij de ontwikkeling, de bouw en het beheer van onze windparken. We zijn er trots op dat we samen met gemeente Veere en Terra Maris deze mooie interactieve tentoonstelling ontwikkeld hebben en hopen dat scholen, toeristen en bewoners hier een kijkje komen nemen”.

Jaap Melse (wethouder gemeente Veere): “Als gemeente willen we in 2050 volledig duurzaam zijn. Naast waterkering en windenergie horen natuur, recreatie en educatie ook steeds meer bij Neeltje Jans. Wat mooi dat we dat nu in een interactieve tentoonstelling hebben vormgegeven”.

Sven van Rijswijk (directeur Terra Maris): “Als museum willen wij maatschappelijk relevante onderwerpen brengen, waarbij altijd de natuur centraal staat. Dit doen wij door de bezoekers vooral zelf te laten ontdekken en beleven. Natuur en duurzaamheid gaan hand in hand in Terra Maris.”