Eerste les ‘Laat maar waaien in de klas’ vandaag gegeven

1024 683 Windpark Bouwdokken

Eerste les ‘Laat maar waaien in de klas’ vandaag gegeven

15 mei 2018

Vandaag heeft wethouder Jaap Melse samen met Karel de Dreu van E-Connection de eerste les gegeven aan groep 6 van OBS De Golfslag in Domburg. Dit online lespakket bestaat uit 3 interactieve lessen en is vanaf vandaag voor alle basisscholen van Zeeland toegankelijk via www.laatmaarwaaienindeklas.nl

Docent Frank Duden: “De kinderen vonden de gastles erg leuk. Ze gingen heel enthousiast op de vragen van de wethouder en Karel de Dreu in en hebben veel opgestoken van de filmpjes en de uitleg. Een praktisch en mooi lespakket waar ik zeker nog vaker uit zal putten. Want het is van belang, dat de nieuwe generatie leert dat duurzame energie ook voor hun eigen toekomst belangrijk is.”

Waaruit bestaat het lespakket? 

Het lespakket is te gebruiken via het digibord en is bedoeld voor groep 6, 7 en 8. Het pakket bestaat uit 3 lessen. De eerste les gaat over wind. Wat is wind en waar komt de wind vandaan? Hoe werken de wind en de natuur samen? En welke vliegtechnieken gebruiken vogels? Les 2 gaat over duurzame energie. Wat is duurzame energie? Hoe kun je met wind energie opwekken? Welke voor- en nadelen zijn er bij windenergie en welke energiebronnen zijn er nog meer? De derde les gaat over Windpark Bouwdokken. Waarom is dit een bijzonder windpark? En waarom ligt Windpark Bouwdokken op deze plek? En hoe bouw je een windpark eigenlijk? Elke les is een combinatie van een filmpje, een informatieblad en een werkblad. Via de docentenhandleiding en de extra lessuggesties kunnen docenten hun eigen lessen samenstellen.

Expo ‘Laat maar waaien’ bij Terra Maris en Parelroute op de Bouwdokken 

Expo ‘Laat maar waaien’ bij Terra Maris en parelroute op de Bouwdokken Het lespakket sluit erg goed aan bij de interactieve expo ‘Laat maar waaien’ bij Terra Maris, welke nog tot april 2019 te zien is. Doe met je klas de wind-waaier-speurtocht. Of combineer het met de Lab-les ‘Experiment Energie!’ waarbij de leerlingen experts worden op het gebied van duurzame energie. Op afspraak kunnen schoolgroepen ook buiten de openingstijden de expo bezoeken. Kijk hiervoor op: www.terramaris.nl Of een parelroute wandeling met de klas over de Bouwdokken. De parelroute ‘Duurzaamheid’ vind je in de VVV Zeeland App. Door het bekijken van filmpjes en het beantwoorden van vragen verzamelen de wandelaars letters. Met het juiste woord kan men de duurzame parel ophalen bij Visrestaurant Proef Zeeland.

Samenwerking Windpark Bouwdokken en gemeente Veere 

Windpark Bouwdokken en gemeente Veere willen het publiek graag betrekken bij het windpark. Daarom is in april de tentoonstelling ‘Laat maar waaien, van stormvogel tot Windpark Bouwdokken’ geopend. Ook de recent geopende interactieve fietsroute ‘Met de stroom mee’ en de duurzame parelroute op de Bouwdokken is bedoeld om bewoners en toeristen bij Windpark Bouwdokken te betrekken. In alle onderdelen staat de relatie tussen natuur en duurzame (wind)energie centraal. Ook dit lespakket is een onderdeel van deze samenwerking.